La nostra història

La nostra iniciativa va néixer de la participació dels socis fundadors en els camps de solidaritat organitzats per l'ONG Setem a la ciutat de Beira (Moçambic) durant els anys 2001, 2002 i 2003. Durant aquests viatges vam poder conviure, compartir i participar en les activitats de les organitzacions que ens vam acollir: el Centre d'Acollida Santos Inocentes (orfenat del barri d'Alto da Manga) i TRIMODER (ONG local del barri de Moabve).

Vam conèixer la situació dels "meninos da rua", nens i joves que degut a les difícils circumstàncies del país es troben en situació d'exclusió social i s'han vist forçat a viure al carrer o a centres d'acollida. Malgrat les grans dificultats que han d'afrontar estan plens d'il·lusió i de ganes per aconseguir millorar, tenir una oportunitat i sortir del cercle de pobresa en el que viuen.

Aquesta experiència no ens va deixar indiferents i una vegada tornats a les nostres vides rutinàries, vam decidir madurar la possibilitat de passar a l'acció. Les desigualtats entre la nostra forma de vida i la falta d'oportunitats de la gent que vam conèixer ens van fer prendre consciència de que podíem fer alguna cosa per superar aquest desequilibri. Per aquest motiu ens vam associar com a Amizade Junts amb Moçambic, per aportar el nostre granet de sorra i que persones com les que vam conèixer tinguin més oportunitats de portar una vida digna i plena.

La nostra missió

Amb la nostra activitat volem possibilitar l'accés a l'educació dels nens i joves desfavorits a la ciutat de Beira. per millorar les seves condicions de vida i perspectives de futur. A través dels nostres projectes també volem fomentar els valors de responsabilitat i la solidaritat entre els nostres becats i usuaris de la residència d'estudiants.

Som una petita associació amb presència consolidada a Moçambic, i treballem en col·laboració amb entitats locals.

 

Els nostres valors

  • Honestedat: actuar amb transparència amb tothom i en tots els sentits.
  • Rigor: aplicar criteris de professionalitat en el món de la cooperació.
  • Respecte: valorar com a iguals a les persones que reben la nostra ajuda.
  • Humilitat: ser conscients de l'abast de les nostres capacitats.
  • Alegria: treballar sempre amb un somriure i pensament positiu.